Hun antwoorden weerspiegelen de moderne tijden, en blijven toch trouw aan de wezenlijke eigenschappen van Scandinavisch design: eenvoud, welzijn en de natuur.

Oude meeteenheden zoals paardenkracht en acceleratie zijn vervangen door laadtijd en bereik, en ook voor luxe gelden er nu nieuwe regels in de autowereld. We willen niet opzichtig zijn. En de geur van nieuw dierenleer is niet langer het enige teken dat wijst op een rijk interieur.

“We hebben de materialen gekozen op basis van onze waarden”, aldus Cecilia Stark, Senior Design Manager. “We keren ouderwetse ideeën over luxe in auto’s de rug toe en laten onze Scandinavische afkomst zien. In de nieuwe Volvo EX90 zijn we uitgegaan van het welzijn van de klant.”

Vertaal dat in tastbare elementen in de Volvo EX90 en u krijgt een van de aangenaamste en elegantste auto-interieurs op de markt. Tegelijkertijd komen onze duurzaamheidsambities, zoals het streven om tegen 2040 een volledig circulair en klimaatneutraal bedrijf te zijn, via ons interieur tot uiting.


Hout en wolmixen

In de nieuwe Volvo EX90 vindt u een nieuw materiaal dat we Nordico genoemd hebben. Nordico is een hedendaagse uitdrukking van de Scandinavische waarden en een nieuwe standaard voor premium interieurdesign.

Nordico is een stof die is gemaakt van gerecycleerd materiaal, zoals PET-flessen, en biologisch materiaal van verantwoord beheerde bossen in Zweden en Finland. Het is een vooruitstrevend en technisch geavanceerd materiaal.

En nu we het toch over bossen hebben: de houten panelen in de nieuwe Volvo EX90 zijn FSC™-gecertificeerd. Met hun mooie, warme achtergrondverlichting lijkt de wagen op een Scandinavische woonkamer en waant u zich in de Noordse bossen.

U kunt er ook voor kiezen om de zetels in uw Volvo EX90 te voorzien van een afwerking in wolmix, een stof die gecertificeerd is volgens strenge duurzaamheidsnormen wat betreft dierenwelzijn, milieu en maatschappelijke kwesties.

Daarnaast bevat onze Volvo EX90 meer gerecycleerd plastic om minder eindige, primaire hulpbronnen te gebruiken: volledig in lijn met onze ambities inzake circulariteit. Naast de gerecycleerde PET-flessen zit er in de Volvo EX90 bijna 50 kg gerecycleerd plastic en biologische materialen – het grootste aandeel van niet-primaire fossiele materialen in ons assortiment en een voorbeeld voor de toekomst.

De tapijten bestaan voor een deel uit geregenereerd polyamide en passen dus perfect in de circulaire aanpak.
Een persoonlijke en unieke sfeer

Naast de materialen biedt de Volvo EX90 mogelijkheden om de sfeer en het uiterlijk van uw wagen te personaliseren. Zo kunt u kiezen uit zeven verschillende ‘ruimtes’ die de interieurafwerking en bekleding afstemmen op de carrosseriekleuren.

Elke ruimte die onze ontwerpers speciaal hebben samengesteld, heeft een ander karakter en een unieke sfeer, zodat uw auto helemaal naar uw smaak is. In elk van die ruimtes komen aspecten van de Scandinavische cultuur en de symbiotische relatie met de prachtige natuur in het noorden terug.

“Met het interieur van de Volvo EX90 zetten we de decennialange traditie van herhaling en innovatie voort”, zegt Cecilia Stark. “Voor ons is het samenstellen van een interieur een leerproces. We blijven het voortzetten op basis van uw feedback, interne innovaties en nieuwe mogelijkheden voor verantwoorde productie.”

De nieuwe volledig elektrische Volvo EX90 zal op 9 november onthuld worden.