EV of the Year 2022

Meteen een schot in de roos: de eerste volledig elektrische crossover schiet de hoofdvogel af op de link2feet Forum & Awards 2022. Op dinsdag 18 oktober werd de Volvo C40 uitgeroepen tot meest complete EV van 2022. Tijdens een uitgebreide testdag op dinsdag 14 juni 2022 werden alle aanwezige EV’s (48 stuks) beoordeeld. Er werden meer dan 1000 testritten afgelegd. Enkele criteria waren de batterijcapaciteit, actieradius, kwaliteit van de materialen, de TCO-beoordeling en of vlootbeheerders de wagen zouden opnemen in hun wagenpark. De meer dan 500 aanwezigen waren het erover eens: de Volvo C40 Recharge is de beste van de klas!

“Wij zijn verheugd deze prijs te mogen ontvangen. De volledig elektrische C40 wordt, naast de XC40, in onze Volvo fabriek te Gent gebouwd en is hiermee volledig “Made in Belgium”. De wagen maakt deel uit van een strategie waarin we meer dan ooit duurzaamheid en elektrificatie centraal zetten.”, vertelt een trotse Steven Trentin (Fleet & Leasing Manager, Volvo Car Belux).
Prijs voor de toekomst

Deze prijs zet onze ambitie om als merk in 2030 volledig elektrisch te zijn de nodige kracht bij. De Volvo C40 vormt, samen met de XC40 en de aanstormende EX90, al een stevig trio in ons Recharge-gamma, die voor ieder wat wils biedt.

“Binnen 2 weken, op 9 november, lanceren we onze nieuwe volledig elektrische Volvo EX90. Een mooiere intro met de C40 als BEV van het jaar hadden we niet zelf kunnen schrijven. Het geeft aan dat de markt gelooft in onze missie en het geeft ons weer een extra boost om iedereen te laten kennis maken met de Volvo-visie.”, zegt Roeland Vriens (Head of Sales, Volvo Car Belux).

Nu is het tijd om te focussen op de komende jaren. Op volledig elektrisch, op klimaatneutraliteit, op geen enkel verkeersslachtoffer in een Volvo en op een veilige toekomst voor iedereen.