Onze nieuwe kleine SUV heeft een stijlvol interieur dat duurzaam denken omarmt, terwijl zorgvuldig samengestelde combinaties van materialen het uitgesproken grafische ontwerp van het interieur versterken. Met gerecycleerde en hernieuwbare materialen als denim, vlas en wol, en een verscheidenheid aan expressieve kleuren en texturen, staat verantwoord ontwerp centraal in ons interieur.

En wanneer u met de Volvo EX30 communiceert, biedt hij een contextuele gebruikerservaring, waarbij complexiteit plaats maakt voor meer geconcentreerd en aangenaam rijden op één scherm. Bovendien zorgen functies zoals een soundbar die de hele breedte van het dashboard beslaat – de eerste in zijn soort in een auto – en een reeks slimme opbergideeën voor eenzelfde ervaring als in een grote auto maar met minder.

"De Volvo EX30 combineert de beste elementen van Scandinavisch design", zegt Lisa Reeves, Head of Interior Design. “Nieuwe materialen voegen creatieve texturen, kleur en persoonlijkheid toe aan het interieur, terwijl slimme functies en een geweldige gebruikerservaring het handelsmerk van elke echte Volvocreatie zijn. Samen vatten deze elementen de essentie samen van een Volvo in een kleine verpakking.”


Premium audiokwaliteit

Onze soundbar in de Volvo EX30, de eerste in zijn soort, is geïnspireerd op home audio-design. Ze bevat meerdere luidsprekers en vult het hele interieur met premium geluid. In combinatie met het Harman Kardon high-end geluidssysteem kunt u naar uw favoriete muziek en podcasts luisteren in uitmuntende geluidskwaliteit.

De soundbar is een geweldig voorbeeld van slim ontwerp door luidsprekers in één component te groeperen en de hoeveelheid bedrading en materiaal te verminderen. Aanvankelijk zal ze u misschien niet eens opvallen; ze bevindt zich onder de voorruit en is naadloos geïntegreerd in het cockpitontwerp. Zonder luidsprekers in de deuren is er meer plaats voor opbergruimte. In dezelfde geest hebben we de ruitbediening naar de middenconsole verplaatst, binnen handbereik van zowel de bestuurder als de passagier.

Deze en andere voorbeelden staan voor een breder principe van centralisatie in de Volvo EX30. We hebben ook het handschoenenkastje verhuisd en onder het centrale scherm geplaatst. De bestuurder en de passagier kunnen er nu gemakkelijk bij, omdat het de extra ruimte gebruikt die wordt gecreëerd door de vlakke vloer.

De middenconsole is enorm veelzijdig, met een schuifsysteem waarmee u precies kunt kiezen hoe u de ruimte wilt gebruiken. De bovenkant van de bekerhouder kan worden uitgeklapt als houder voor uw caffè latte of smartphone, of worden ingeklapt voor meer opbergruimte. De onderste tunnel heeft een beschermend opbergvak voor kleine spullen zoals uw zonnebril of oordopjes, en in de grote open ruimte erboven is er plaats voor een tas.

Ook de passagiers op de achterbank zijn we niet vergeten als het om gemak gaat. Ze kunnen hun telefoons opbergen in speciale vakken in de rugleuningen van de voorstoelen, terwijl onder de middenconsole een overzichtelijk opbergvak kan worden uitgeschoven. Aan de binnenkant van de kofferklep hebben we een handige maattabel toegevoegd – perfect als u flat-pack meubels koopt en niet zeker weet of die nieuwe tafel zal passen.


Ruimtelijk gevoel creëren

Het centralisatiethema in de Volvo EX30 komt ook terug in het centrale 12,3”-display, dat zich in het midden van het dashboard bevindt en alle relevante informatie voor u als bestuurder bevat. Door alles op één scherm te centraliseren, kunnen we een gevoel van ruimte rond de bestuurder creëren en tegelijkertijd besparen op materialen.

“In de Volvo EX30 zetten we onze strategie van contextuele en gerichte interfaces voort”, zegt Tom Stovicek, Head of UX. “Op het scherm staat belangrijke rij-informatie, zoals snelheid en batterijniveaus, prominent bovenaan, met navigatie, media en bedieningselementen gemakkelijk zichtbaar en toegankelijk eronder. We hebben ook een contextuele balk toegevoegd die u op elk moment de meest relevante functies voor uw behoeften geeft.”

Het centrale scherm biedt ook een 'rustige' weergave, met alleen de belangrijkste informatie voor extra focus. Deze functie is vooral handig 's nachts, omdat ze uw ogen tijdens lange ritten minder belast.

In lijn met onze ambitie om state-of-the-art infotainment aan te bieden, bevat de Volvo EX30 met ingebouwde Google-diensten handenvrije hulp van Google Assistant, Google Maps-navigatie en uw favoriete apps op Google Play. De Volvo EX30 is ook de eerste Volvo die wordt geleverd met draadloze Apple CarPlay-functie.

Ons infotainmentsysteem wordt ook geleverd met 5G-connectiviteit waar dit beschikbaar is, terwijl Snapdragon® Cockpit Platforms-technologie van Qualcomm Automotive ervoor zorgt dat het systeem zo ultrasnel reageert als u wil.

Via onze joint venture voor HaleyTek-software hebben we met ECARX samengewerkt om de best mogelijke gebruikersinterface te ontwikkelen.


Kies uit vier verschillende Interior Rooms

Bij het kiezen van uw nieuwe Volvo EX30 hebt u de keuze uit vier verschillende Interior Rooms. Ze gaan duurzamer om met materialen en hebben elk hun eigen look. Eén room heeft bijvoorbeeld de tijdloze aantrekkingskracht van denim en bevat een afvalproduct van het recyclageproces van denim.

Andere materialen in het assortiment zijn gerecycleerd plastic gemaakt van afvalproducten zoals oude raamstijlen en rolluiken; vlas, een hernieuwbare vezel afkomstig van lijnzaadplanten en geleverd door onze Volvo Cars Tech Fund-investering Bcomp; een verantwoord ingekochte wolmix met 70 procent gerecycleerd polyester en een gestructureerd gebreid stoelmateriaal dat gerecycleerd plastic bevat.

Bij de Volvo EX30 kunt u ook kiezen voor een bekleding in Nordico, een vooruitstrevend en technisch geavanceerd materiaal van textiel gemaakt van recycleerbare materialen zoals PET-flessen en biologisch materiaal uit bossen in Zweden en Finland.

De nieuwe Volvo EX30 zal op 7 juni worden onthuld en kan op dezelfde dag worden besteld of gereserveerd in geselecteerde markten.