testdrive icon - Volvo Van Houdt

Boek een testrit

Onderhoud icon - Volvo Van Houdt

Plan uw onderhoud

Offerte icon - Volvo Van Houdt

Vraag een offerte

Lacom

Volvo

Nieuws

Leuven

Volvo Lacom - FISCALE AFTREKBAARHEID - Plug-inhybride wagens in 2023

FISCALE AFTREKBAARHEID - Plug-inhybride wagens in 2023

De fiscaliteit voor plug-inhybrides ondergaat de komende jaren heel wat veranderingen. Wist u namelijk dat plug-inhybride wagens nog maar even fiscaal voordelig zijn?

Lees verder
Volvo Lacom - Volvo XC90 en XC90 Recharge Plug-in Hybride bekroond met het label 2023 IIHS TOP SAFETY PICK+

Volvo XC90 en XC90 Recharge Plug-in Hybride bekroond met het label 2023 IIHS TOP SAFETY PICK+

De Volvo XC90 middelgrote luxe-SUV werd door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) bekroond met het label 2023 TOP SAFETY PICK+. Deze aankondiging komt nadat het IIHS de vereisten voor zijn labels TOP SAFETY PICK (TSP) en TOP SAFETY PICK+ (TSP+) heeft aangescherpt.

Lees verder
Volvo Lacom - De nieuwe Volvo XC60 Black Edition: sportieve elegantie, met Volvo karakter

De nieuwe Volvo XC60 Black Edition: sportieve elegantie, met Volvo karakter

De Volvo XC60 was met 5196 verkochte exemplaren op de BeLux markt het op één na populairste model in 2022. Om dit te vieren, steekt Volvo de XC60 T6 AWD en T8 AWD plug-in hybrids in een zwart jasje.

Lees verder
Volvo Lacom - Achterwielaandrijving, groter rijbereik tot 533 km en sneller laden voor de volledig elektrische Volvo C40- en XC40-modellen

Achterwielaandrijving, groter rijbereik tot 533 km en sneller laden voor de volledig elektrische Volvo C40- en XC40-modellen

De twee meest gestelde vragen over onze volledig elektrische XC40 Recharge en C40 Recharge zijn: "Hoe ver rijdt hij met één enkele laadbeurt?" en "Hoe lang duurt het laden?"

Lees verder
Volvo Lacom - Elektrificatie en duurzame productie-initiatieven prioriteiten voor Volvo Car Gent in 2023

Elektrificatie en duurzame productie-initiatieven prioriteiten voor Volvo Car Gent in 2023

Elektrificatie en duurzaamheid blijven topprioriteit voor Volvo Cars in 2023. Volvo Car Gent drijft de productiecapaciteit voor volledig elektrische wagens alvast verder op en breidt de huidige batterijfabriek uit om in de toekomst meer batterijpacks te kunnen assembleren.

Lees verder
Volvo Lacom - Volvo EX90 zal nieuwe hd-kaarten van Google ondersteunen

Volvo EX90 zal nieuwe hd-kaarten van Google ondersteunen

In onze nieuwe Volvo EX90 werken LiDAR, camera’s en radars samen om de volledige omgeving van je wagen te begrijpen en je zo veilig te houden. Om onze technologieën voor rijondersteuning nog te verbeteren en uiteindelijk tot autonoom rijden te komen in de toekomst, moeten we de omgeving van de wagen gedetailleerd in beeld kunnen brengen. Het gaat dan zowel om wat er zich vlak voor de wagen bevindt als om langere afstanden, zoals wat er achter bochten ligt.

Lees verder
Volvo Lacom - Volvo Cars bevestigt zijn elektrische ambities

Volvo Cars bevestigt zijn elektrische ambities

Volvo Cars zet zijn transformatie naar een volledig elektrisch aanbod voort: de plug-inhybridevarianten van de XC40 (T4 en T5 plug-in hybrid) verdwijnen uit de catalogus en halfweg volgend jaar wordt de productie ervan stopgezet.

Lees verder
Volvo Lacom - De nieuwe, volledig elektrische EX90: de start van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars

De nieuwe, volledig elektrische EX90: de start van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars

Een echte, volledig elektrische SUV met zeven zitplaatsen die de lat op het gebied van veiligheid en een duurzamere levensstijl hoger legt: met de Volvo EX90 begint een nieuw tijdperk voor ons bedrijf waarin we resoluut voor een volledig elektrische toekomst kiezen.

Lees verder
Volvo Lacom - De Volvo EX90: stijlvol, veilig en efficiënt

De Volvo EX90: stijlvol, veilig en efficiënt

In elke Volvo zijn vorm, functie en technische innovatie perfect in balans. Dat geldt zeker voor onze nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90.

Lees verder
Volvo Lacom - Uw nieuwe Volvo EX90 geeft u de informatie die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt

Uw nieuwe Volvo EX90 geeft u de informatie die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt

Hebt u ooit aan een telefoon of computer gevraagd ‘Wat wilt u dat ik doe?’, met een vleugje wanhoop in uw stem? Dan weet u hoe verwarrend het kan zijn als de communicatie met een technologisch toestel uitvalt.

Lees verder
Volvo Lacom - Volvo C40 verkozen tot Electric Vehicle of the Year 2022

Volvo C40 verkozen tot Electric Vehicle of the Year 2022

Tijdens de jaarlijkse link2fleet Forum & Awards werd onze Volvo C40 Recharge uitgeroepen tot allereerste EV van het jaar. Na een uitgebreide testdag, waar bijna elke BEV op de markt aanwezig was, werd de Volvo C40 naar voor geschoven door de meer dan 300 aanwezige wagenparkbeheerders.

Lees verder
Volvo Lacom - Het interieur van de gloednieuwe Volvo EX90: een nieuwe interpretatie van luxe en welzijn

Het interieur van de gloednieuwe Volvo EX90: een nieuwe interpretatie van luxe en welzijn

Hoe vertaal je waarden in materialen? En wat betekent luxe in de wereld van vandaag? Dat waren enkele vragen die onze ontwerpers wilden beantwoorden toen ze aan de slag gingen met het interieur van ons verwachte volledig elektrische paradepaardje: de SUV Volvo EX90.

Lees verder
Volvo Lacom - Het eerste interieurradarsysteem ter wereld van Volvo Cars zorgt ervoor dat niemand achterblijft

Het eerste interieurradarsysteem ter wereld van Volvo Cars zorgt ervoor dat niemand achterblijft

Stel u de zachte, nauwelijks waarneembare ademhalingsbewegingen van een slapend kind voor.

Lees verder
Volvo Lacom - Een nieuw tijdperk van veiligheid breekt aan: ontdek de innovaties en slimme technologieën in de Volvo EX90

Een nieuw tijdperk van veiligheid breekt aan: ontdek de innovaties en slimme technologieën in de Volvo EX90

Op 9 november onthullen we ons nieuwe, volledig elektrische paradepaardje: de SUV Volvo EX90. Deze auto luidt een nieuw tijdperk in – zowel wat veiligheid betreft als voor ons bedrijf. Hij bevat een combinatie van core computing en software die uniek is voor Volvo Cars en dankzij nieuwe veiligheidstechnologieën kunnen we onze visie verwezenlijken, namelijk dat niemand nog ernstig gewond raakt of sterft in een nieuwe Volvo.

Lees verder
Volvo Lacom - Uw Volvo zal merken wanneer u niet op uw best bent – en u bijstaan wanneer u dat nodig heeft

Uw Volvo zal merken wanneer u niet op uw best bent – en u bijstaan wanneer u dat nodig heeft

We denken allemaal dat we goed kunnen rijden. Maar we weten ook dat zelfs de beste chauffeurs fouten maken. Mensen kunnen bijvoorbeeld afgeleid zijn, gestresseerd raken, slaperig zijn enz. Dat heeft een invloed op het rijgedrag. En wanneer mensen niet op hun best zijn, kunnen ze hulp nodig hebben.

Lees verder
Volvo Lacom - Volvo Cars begint met de productie van de C40 Recharge in Gent

Volvo Cars begint met de productie van de C40 Recharge in Gent

Volvo Cars is begonnen met de productie van de C40 Recharge, zijn nieuwste volledig elektrische model, in zijn fabriek in Gent, België. De C40 Recharge is de tweede volledig elektrische auto van Volvo Cars en is de recentste in een reeks nieuwe, zuiver elektrische auto’s die de komende jaren op de markt zullen komen.

Lees verder
Volvo Lacom - Nieuwe plug-in-hybridemotor van Volvo Cars’ Recharge levert beste gemiddeld aantal kilometers per dag ooit op met één laadbeurt

Nieuwe plug-in-hybridemotor van Volvo Cars’ Recharge levert beste gemiddeld aantal kilometers per dag ooit op met één laadbeurt

Volvo heeft een nieuwe, betere plug-inhybridemotor gelanceerd op zijn Recharge-modellen van de 90- en 60-reeks, waardoor het elektrisch bereik veel groter is, de CO2-uitstoot lager is en de rijprestaties beter zijn.

Lees verder
Volvo Lacom - Volvo Cars breidt volledig elektrisch XC40 Recharge-assortiment uit

Volvo Cars breidt volledig elektrisch XC40 Recharge-assortiment uit

Volvo Cars wil meer mensen doen overstappen naar zuiver elektrische wagens. Daarom werd er een variant met één elektromotor onthuld van zijn volledig elektrische compacte SUV, de Volvo XC40 Recharge.

Lees verder