De meest opvallende verbetering in deze update is dat Apple Maps en andere ondersteunde navigatie-apps beschikbaar worden op de bestuurdersdisplay, net achter het stuur.

Op de bestuurdersdisplay wordt nu ook oproepinformatie weergegeven. U kunt oproepen beantwoorden, weigeren en beëindigen met de knoppen op het stuur, en met de centrale display kunt u direct ophangen of de oproep dempen. De CarPlay-tegel op de centrale display bevat nu ook media-informatie. Met de verbeterde media-interactie is nummers afspelen, pauzeren en overslaan makkelijker.

"Wanneer onze klanten in hun Volvo stappen, willen we dat het een betere ervaring wordt dan de dag ervoor. Onze over-the-airupdates zijn een hoeksteen van die ambitie", zegt Alwin Bakkenes, onze Head of Software Engineering. "De nieuwste update van CarPlay-functies is een uitstekend voorbeeld van hoe we samen met onze technologiepartners continu kenmerken en functies verbeteren en toevoegen, waardoor de ervaring van onze klanten alleen maar rijker wordt."

Sinds de start van de uitrol van over-the-airupdates hebben we het aantal bereikte auto's van klanten voortdurend verhoogd, waardoor we onze positie als een van de marktleiders op het vlak van remote software-updates hebben verstevigd. Onze vorige update bracht het totale aantal geleverde over-the-airupdates boven 1 miljoen, en deze update alleen al zal naar meer dan 650.000 Volvo's worden verzonden, wat een record is.

De update brengt ook een reeks wijzigingen mee die de ervaring voor alle bestuurders verbeteren. Vanaf nu kunt u met de knoppen op het stuur schakelen tussen rijhulpfuncties en kiezen of de zijspiegels al dan niet moeten worden ingeklapt bij het vergrendelen van de auto. Andere wijzigingen zijn enkele kleine optimalisaties van de motorkalibratie en bugfixes.