Het is opmerkelijk hoe we tastbare dingen kunnen blijven onthouden. Die eenvoudige ervaringen herinneren ons aan de kracht van aanrakingen. Zelfs de kortste connectie kan een blijvend gevoel achterlaten, dat we ons tientallen jaren later nog levendig kunnen herinneren alsof het gisteren was.

Bij het ontwerpen van het interieur van onze Volvo EX90 SUV kozen onze ontwerpers voor materialen die zorgen voor blijvende indrukken. Materialen van natuurlijke, gerecycleerde en hernieuwbare bronnen. Materialen die goed voelen en goed doen. Samen met het ontwerp laten ze de waarden van ons bedrijf en onze Scandinavische afkomst zien.

“Het team waar ik mee werk is geweldig. Hun motivatie wordt ingegeven door de waarden van ons merk en betekenisvol ontwerp”, aldus Lisa Reeves, Head of Interior Design bij Volvo Cars. “We hebben luxe een nieuwe definitie gegeven: we gebruiken meer hoogwaardige duurzame, lichte materialen die aangenaam voelen.”


Natuurlijke, gerecycleerde en gecertificeerde materialen

Nu luxe op een nieuwe manier geïnterpreteerd werd, hebben overtollige en klassieke stoffen plaatsgemaakt voor circulariteit en het vooruitstrevende Nordico-materiaal.

De Nordico-bekleding bestaat uit textiel gemaakt van gerecycleerd materiaal zoals PET-flessen, en biologische polymeren van Zweedse en Finse bossen. Het vormt een nieuwe norm voor premium interieurdesign.

“Onze ontwerpers hebben veel werk gestoken in de textuur van het Nordico-materiaal”, zegt Lisa Reeves. Het doet denken aan bergkammen en valleien, net als miniatuurlandschappen.

Onze Nativa-gecertificeerde wolmix is een andere mogelijkheid voor de zetelbekleding van de Volvo EX90. Dat is een stof die gecertificeerd is volgens strenge duurzaamheidsnormen wat betreft dierenwelzijn, milieu en maatschappelijke kwesties. Het heeft ook de Performance Certification van de Woolmark Company.

Samen met de FSC™-gecertificeerde houten panelen en de matten die voor een deel bestaan uit geregenereerd polyamide zorgen die materialen ervoor dat er bijna 50 kg gerecycleerd plastic en biologische materialen in de Volvo EX90 te vinden zijn, het grootste aandeel ooit van niet-primaire fossiele materialen in een Volvo.

U kunt het interieur van uw Volvo EX90 ook personaliseren: er is keuze uit zeven verschillende ‘ruimtes’. In elk van de ruimtes komt de Scandinavische levensstijl en de nauwe relatie met de natuur terug. Onze ontwerpers hebben de kleur, bekleding en materiaal van de ruimtes zorgvuldig samengesteld, waardoor er telkens een andere stemming gecreëerd wordt. De SunLike-ledlampen in het interieur die het zonlicht bijna perfect nabootsen en de kleuren op een natuurlijke manier tot zijn recht laten komen, zetten de houten decoratie-elementen en vooruitstrevende materialen van de Volvo EX90 nog meer kracht bij.