Opening Day

Op woensdag 21 juni gingen de deuren van het Wintercircus voor het eerst open. Alle collega’s van Volvo Car Belux en de concessieverantwoordelijken van het Belgisch en Luxemburgs dealernetwerk werden uitgenodigd om de nieuwe Volvo EX30 in première te aanschouwen. De eerste kennismaking was een voltreffer en werd gevoed door enkele presentatie van twee EX30-specialisten. Francesco Speciale (Head of Commercial Volvo EX30) en Joakim Hermansson (Vehicle Product Lead Volvo EX30) waren de special guests van de dag. Zij gaven ons een unieke inkijk in het proces, de ontwikkeling en de positionering van de Volvo EX30.

In de namiddag kregen verschillende automotive en lifestyle journalisten de kans om interviews af te nemen met Francesco, Joakim en enkele spokepersons van Volvo Car BeLux. Op elk van de drie sleutels van de EX30 (veiligheid, compact design en duurzaamheid) werd dieper ingegaan.

‘s Avonds volgde de grand cru van de openingsdag: een Influencer Opening Night, een unicum voor Volvo Car BeLux. Een honderdtal influencer en content creators werden uitgenodigd om de Volvo EX30 in primeur te ontdekken. Een nieuwe aanpak vanuit Volvo om buzz te creëren rond ons kleine wonder. An Lemmens, trotse Volvo ambassadrice, was de host van de avond, gevuld met special guests.

Naast Francesco en Joakim, waren nog twee andere specialisten van de partij: modeontwerpers Jordy Arthur en Jasmien Van Loo. In samenwerking met HNST, een merk dat zich toelegt op de productie van duurzame denimkledij, hebben Jasmien en Jordy elk een unieke denim outfit ontworpen, geïnspireerd op het Indigo-interieur van de Volvo EX30. Zo was An te zien in een prachtige recycled denim vestje van Jasmien.

De reacties waren lovend en veelbelovend voor de komende twee weken…


Product en Service days

De 10 dagen die volgden stonden volledig in het teken van het dealernetwerk. Meer dan 460 verkopers en servicemedewerkers kregen van het Volvo Competence en Product Team een complete en intensieve opleidingsdag te verwerken. Vijf workshops rond klantenbeleving, materialen, technische aspecten, commerciële invalshoeken en customer care zorgden voor de nodige inspiratie en informatie om een sterke tweede jaarhelft af te werken en een nog beter 2024.

Om het theoretische luik te breken werden ze opgewacht door een erkende gids die hen de rijke geschiedenis van het Wintercircus kwam vertellen. Een dag vol nieuwe informatie, maar vooral volledig in het kader van de Volvo EX30 en het klaarstomen van ons retailernetwerk voor de komst van de kleine gigant. Zo kunnen we al onze klanten perfect ontvangen en onderdompelen in de wereld van EX30, the Volvo way.


Sales Days

Met het ingaan van de zomermaanden, kwam ook het bezoek van de Volvo EX30 op zijn einde. In de eerste week van juli was Sales Team de host in de Gentse binnenstad. Tijd om alle enthousiaste klanten, prospecten, major accounts, leasemaatschappijen, … te laten proeven van de EX30. In een tijdslot van twee uur werden groepen doorheen het Wintercircus geleid en blootgesteld aan alle kwaliteiten die de EX30 te bieden heeft.

Na een succesvolle periode in Gent sloten de deuren van het Wintercircus en zette de EX30 zijn tocht verder. Volgende halte: Luxemburg. Vier dagen lang (van 9 juli t.e.m. 12 juli) werd met grote ogen gekeken naar onze kleine held door de Luxemburgse pers, klanten en prospecten.

Voor de EX30 zijn tocht door Europa hervat, vergat hij natuurlijk onze Gentse fabriek niet. Onze 7000 Gentse collega’s kregen op 14 en 15 juli de kans om het kleine broertje van de in België geproduceerde XC40 van dichtbij te ontdekken.


Small is mighty

We kunnen met veel vertrouwen zeggen dat ons verblijf in het Wintercircus een groot succes was. De Volvo EX30 is een nieuwe benchmark op vlak van duurzaamheid. Onze compacte SUV is de meest duurzame Volvo ooit en is een grote stap vooruit om onze ambities waar te maken: volledig elektrisch in 2030, CO2-neutraal in 2040. We zijn heel trots dat de Volvo EX30 zo snel te gast was in ons land en we kijken uit naar het tweede semester van 2023.